Gândește Cutezător

Copiii și în mod special adolescenții au nevoie de modele de viață. Seminarul

Gândește Cutezător este inspirat din viața renumitului neurochirurg Ben Carson. Acesta ajunge din cel mai slab elev la învățătură un elev eminent și apoi primul medic care reușește separarea gemenilor siamezi, datorită unui program de lectură impus de mama lui. El a conceput un acronim: Think Big, care conține în esență secretele succesului său și care îi poate ajuta și inspira și pe copii și tineri.

Seminarul Gândește Cutezător are drept scop motivarea elevilor pentru a-și dezvolta potențialul intelectual, pentru a-și descoperi talentele și pentru a-și alege o profesie.

De asemenea, în cadrul seminarului sunt prezentate și alte mari personalitati ale omenirii cum ar fi Louis Pasteur, Thomas Edison, Albert Einstein , care pot fi o sursă de inspirație pentru elevi. Acest seminar are drept scop și motivarea elevilor pentru lectură, știut fiind faptul că există un interes tot mai scăzut pentru lectură în ultimii ani.

Seminarul se adresează elevilor din ciclul gimnazial și liceal, fiind prezentat bineînteles în funcție de capacitatea intelectuală a acestora. La finalul seminarului are loc o prezentare de carte, și anume cărțile Gândește cutezător și Mâini înzestrate care reprezintă suportul de curs al prezentarii și care îi motivează pe elevi să citească și să iși dezvolte talentele.

Distribuie:Email this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on Pinterest